Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

Zachowanie poufności danych jest dla Nas niezwykle ważne i chcemy, aby każdy Klient wiedział, w jaki sposób je przetwarzamy i do jakich celów. W tym celu stworzyliśmy Politykę Prywatności, która opisuje sposób ochrony i przetwarzania danych osobowych.

Kto jest administratorem danych osobowych?         

Administratorem jest firma Nature Bed z siedzibą w Tuchomiu 80-209 na ulicy  Zacisznej 5, z którym możesz skontaktować się mailowo na shop@naturebed.pl.

Twoje dane osobowe przetwarzamy zgodnie z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - tzw. RODO) oraz zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r. zwana dalej Ustawą o Ochronie Danych Osobowych.                                                                           

  

Jak zbieramy dane osobowe?

Klient może przeglądać strony Sklepu bez konieczności ujawniania swoich danych osobowych. Podanie danych jest całkowicie dobrowolne  jednak konieczne w celu:             
- rejestracji  konta w Sklepie Internetowym                                                                 
- złożenia zamówienia w Sklepie Internetowym                                                            
- subskrypcji biuletynu informacyjnego ( Newsletter)                                                   
- korzystania z formularza 

Jakie dane osobowe zbieramy?

1. w przypadku rejestracji konta lub złożenia zamówienia w sklepie Klient podaje:         
a. adres e-mail;                                                                                                 
b. dane adresowe: kod pocztowy i miejscowość, kraj, ulica i numer; domu/mieszkania                 
c .imię i nazwisko;                                                                                                    
d. numer telefonu;                                                                                                  

W czasie rejestracji konta Klient w Sklepie Internetowym samodzielnie ustala indywidualne hasło dostępu do swojego konta, ma możliwość jego zmiany, jak też zarządzania swoimi danymi bądź usunięcia konta.                                                        
W przypadku Przedsiębiorców powyższy zakres zostanie poszerzony dodatkowo o : 
a. nazwę  Firmy;                                                                                                       
b. numer NIP                                                                             

2. w przypadku kontaktu przez Formularz Kontaktowy na stronie Sklepu Internetowego, Klient podaje takie dane:
a. imię i nazwisko;                                                                                                   
b. adres e-mail;                                                                                                       
c. numer telefonu

3. w przypadku skorzystania z funkcji Newsletter, Klient podaje tylko e-mail.

4. Zbieramy dane zapisane w cookie w celu dopasowania treści do Twoich potrzeb. Pisząc o "treściach" mamy na myśli zarówno to, co publikujemy w naszym serwisie, jak również to, co wyświetlają Ci nasi partnerzy. Pisząc o "dopasowaniu" mamy na myśli uczynienie treści ciekawszymi dla Ciebie. Dane zapisane w cookie umożliwiają nam bowiem analizowanie Twoich zachowań. Ich zbieranie jest oparte o wyrażoną przez Ciebie zgodę.

Komu udostępniamy Twoje dane?

Twoje dane osobowe, jeśli zajdzie taka potrzeba, mogą zostać udostępnione podmiotom, w stosunku do których jesteśmy zobowiązani z mocy prawa do ich przekazywania lub świadczącym usługi na naszą rzecz m.in. dostawcy usług IT, usług księgowych, firmy kurierskie, operatorzy płatności online. Dane przekazywane podmiotom zewnętrznym są używane tylko do świadczenia Ci naszych usług.

Nie przekazujemy Twoich danych poza teren Polski/UE/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Twoje prawa  

Tam, gdzie podstawą przetwarzania jest Twoja zgoda, możesz ją wycofać w każdej chwili. Aby to zrobić wystarczy napisać do nas shop@naturebed.pl lub dokonać tego własnoręcznie po zalogowaniu się na swoje konto w naszym sklepie. Pamiętaj jednak, że nie wpływa to na zgodność z prawem przetwarzania dokonywanego do momentu jej wycofania. 

Pamiętaj także, że masz prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Dodatkowo możesz wnieść sprzeciw wobec przetwarzania, a także żądać przeniesienia danych. Aby to zrobić napisz do nas na shop@naturebed.pl bądź zaloguj się na swoje konto w naszym sklepie. 

W każdym momencie przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzoru(https://www.giodo.gov.pl/)

Jak długo przechowujemy Twoje dane? 

W przypadku, gdy przetwarzamy Twoje dane w oparciu o Twoją zgodę, będą przechowywane do czasu zakończenia realizowania przez nas celu, którego dotyczyła wyrażona zgoda, ale nie dłużej niż do czasu ewentualnego cofnięcia przez Ciebie zgody.

Ze względów bezpieczeństwa i trwania roszczeń okres przechowywania kopii zapasowych wynosi 3 lata.

Kontakt

Jeśli masz pytania, na które nie znalazłeś tutaj odpowiedzi, chętnie odpowiemy. Napisz do nas na shop@naturebed.pl

                                                                                               

Polityka COOKIES

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl



 


 

 

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów